Sweet potato pie - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sweet potato pie

Sweet potato pie

Sweet potato pie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 100 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 zoete aardappels
  • bloem om te bestrooien
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kardemom
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 200 milliliter slagroom of crème fraîche
  • lage taartvorm van 22 cm Ø, ingevet
Bereiden
Stoom de aardappels in circa 1 uur gaar. Laat ze afkoelen en pel ze. Bestrooi de taartvorm met bloem en schud overtollig bloem eruit. Bekleed met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven op 200°C. Meng het aardappelkruim met de rest van de ingrediënten en een snuf zout in een keukenmachine tot een smeuïg geheel. Verdeel de vulling over het geheel en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen tot lauwwarm. Serveer met met lobbig beklopte (ongezoete) slagroom of crème fraîche.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
35 g
vet
29 g
Kcal
435