Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Syllabub met frambozen

Syllabub met frambozen

Syllabub met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. vers citroensap
  • 1 eetl. suiker
  • 50 ml frambozenlikeur
  • 250 ml slagroom 35% (Melkan)
  • 30 g geschaafde amandelen
  • 1 frambozen (1 doosje)
  • 4 lange vingers of kaneelbeschuitjes
Voorbereiden
Roer het citroensap met de suiker en frambozen­likeur in een kom tot de suiker is opgelost. Giet de slagroom erbij en klop circa 10 minuten met een elektrische mixer tot de slagroom stijf is. Zet koud weg. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Bereiden
Verdeel de frambozen over 4 glaasjes en schep hier de syllabub op. Bestrooi met de amandelen en steek er een koekje in om het toetje mee te eten.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
17 g
vet
27 g
Kcal
335