Syllabub met kaneel - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Syllabub met kaneel

Syllabub met kaneel

Syllabub met kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter wijn
  • 20 milliliter cognac
  • 4 eetlepel basterdsuiker
  • 300 gram slagroom ongeklopt
  • 100 gram pistachenootjes geroosterd
Bereiden
Meng 100 ml witte wijn of 80 ml witte wijn en 20 ml cognac, vieux of sinaasappellikeur met 4 eetlepels witte basterdsuiker en 1/2 theelepel kaneelpoeder. Roer tot de suiker is opgelost. Giet er al kloppend met de mixer 300 ml ongeklopte slagroom in een straaltje bij. Klop het mengsel op lage snelheid tot het dik is en in zachte pieken blijft staan. Schep de syllabub in 4 glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast. Garneer met geroosterde pecanof pistachenootjes.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
17 g
vet
27 g
Kcal
335