In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taartje met biet en rode appel

Taartje met biet en rode appel

Taartje met biet en rode appel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 rauwe biet, geschild
  • 1 rode appel, gewassen
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 4 takjes tijm
  • kaneelpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • muffin bakvorm, ingevet
Bereiden
Dek het filodeeg af met een theedoek en laat ontdooien. Schaaf intussen de biet en appel in flinterdunne plakjes. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden tot lange, smalle repen. Leg 4 repen naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze licht met boter. Leg op alle repen nog een reep deeg. Herhaal dit nog 2 keer zodat je 4 repen hebt van 4 lagen dik. Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de repen deeg met afwisselend plakjes biet en appel en laat de plakjes aan een kant een beetje over het deeg hangen. Rol de repen deeg voorzichtig op en druk de uiteinden vast met een beetje water. Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm en steek er een takje tijm in. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taartjes met boter en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Bestuif voor het serveren met een snuf kaneelpoeder en besprenkel met een paar druppels honing.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
35 g
vet
2 g
Kcal
185