1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taartjes met koffiemousse en gember

Taartjes met koffiemousse en gember

Taartjes met koffiemousse en gember product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram melkchocolade, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte gember op siroop
  • 1 eiwit
  • 6 kleine kant-en-klare gebakschelpjes
Bereiden
Meng de koffie en kaneel met de slagroom. Klop deze slagroom vervolgens met de suiker stijf en zet in de koelkast. Smelt de chocolade met de gember au bain-marie en laat al roerend afkoelen. Klop het eiwit met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Schep eerst de chocolade en dan het eiwit voorzichtig door de slagroom. Schep de mousse in de gebakschelpjes en laat nog circa 30 minuten opstijven. Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker of geraspte chocolade.
Variatie
Je kunt de mousse ook als dessert in een kopje serveren met een toefje slagroom en een langwerpig koekje als lepel.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie