Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco's met kip en Mexicaanse salsa

Taco's met kip en Mexicaanse salsa

Taco's met kip en Mexicaanse salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kilogram kipfilet, in blokjes of smalle reepjes
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 150 gram rucola
  • 12 taco’s
  • Voor de salsa:
  • 750 gram trostomaten, zonder zaadjes, in blokjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje gehakte koriander
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de salsa, breng op smaak met zout en zet apart. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kipfilet met zout en schep erdoor. Roerbak 7-8 minuten en roer de chilisaus erdoor. Snijd de rucola eventueel iets kleiner en vul de taco’s ermee. Verdeel de kip erover en serveer met de salsa.
Variatie
Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
11 g
vet
11 g
Kcal
245