1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco's met kip en Mexicaanse salsa

Taco's met kip en Mexicaanse salsa

Taco's met kip en Mexicaanse salsa product foto
  • Ingredienten:

  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kilogram kipfilet, in blokjes of smalle reepjes
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 150 gram rucola
  • 12 taco’s
  • Voor de salsa:
  • 750 gram trostomaten, zonder zaadjes, in blokjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje gehakte koriander
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de salsa, breng op smaak met zout en zet apart. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kipfilet met zout en schep erdoor. Roerbak 7-8 minuten en roer de chilisaus erdoor. Snijd de rucola eventueel iets kleiner en vul de taco’s ermee. Verdeel de kip erover en serveer met de salsa.
Variatie
Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 245
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie