1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco's met mais en mozzarella

Taco's met mais en mozzarella

Taco's met mais en mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groene pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 500 gram courgette, in blokjes
  • 2 blikjes mais, uitgelekt
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 12 taco’s
  • 400 gram mozzarella, in blokjes of grof geraspt
Bereiden
Verhit de helft van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, ui en groene peper 2-3 minuten. Voeg de rest van de olie toe, schep de courgetteblokjes erdoor en roerbak 4-5 minuten. Meng de mais, tomaten, limoensap en peterselie erdoor en warm mee. Breng op smaak met zout en pe- per. Vul de taco’s met dit mengsel en verdeel de mozzarella erover.
Variatie
Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie