Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco's met mais en mozzarella

Taco's met mais en mozzarella

Taco's met mais en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groene pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 500 gram courgette, in blokjes
  • 2 blikjes mais, uitgelekt
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 12 taco’s
  • 400 gram mozzarella, in blokjes of grof geraspt
Bereiden
Verhit de helft van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, ui en groene peper 2-3 minuten. Voeg de rest van de olie toe, schep de courgetteblokjes erdoor en roerbak 4-5 minuten. Meng de mais, tomaten, limoensap en peterselie erdoor en warm mee. Breng op smaak met zout en pe- per. Vul de taco’s met dit mengsel en verdeel de mozzarella erover.
Variatie
Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
15 g
vet
16 g
Kcal
250