1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tacobakjes met snijbonensalade

Tacobakjes met snijbonensalade

Tacobakjes met snijbonensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram snijbonen, in dunne reepjes
  • 50 gram diepvriesdoperwten
  • 4 eetlepels mais (blik)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 4 grote tortillawraps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kruidenroomkaas met knoflook
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • uitsteekvorm van 7-8 cm Ø
  • muffinvorm
Bereiden
Kook de bonen in circa 6 minuten gaar. Voeg na circa 3 minuten de doperwten toe. Neem de pan van de warmtebron. Voeg de mais toe, giet af en spoel onder koud water. Klop een dressing van olie, azijn en ui. Breng op smaak met zout en peper en meng door de bonen. Verwarm de oven voor op 180oC. Bevochtig de tortilla’s met wat water en steek er 8 rondjes van circa 8 cm Ø uit (de restjes kun je gebruiken voor de homemade tacochips). Bestrijk ze dun met olie en druk ze in de holtes van de muffinvorm. Bak de tacobakjes in de oven goudbruin en laat ze helemaal afkoelen. Bestrijk de bodem met een beetje roomkaas en vul met de bonensalade. Garneer met plakjes radijs.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie