Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tacobakjes met snijbonensalade

Tacobakjes met snijbonensalade

Tacobakjes met snijbonensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram snijbonen, in dunne reepjes
  • 50 gram diepvriesdoperwten
  • 4 eetlepels mais (blik)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 4 grote tortillawraps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kruidenroomkaas met knoflook
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • uitsteekvorm van 7-8 cm Ø
  • muffinvorm
Bereiden
Kook de bonen in circa 6 minuten gaar. Voeg na circa 3 minuten de doperwten toe. Neem de pan van de warmtebron. Voeg de mais toe, giet af en spoel onder koud water. Klop een dressing van olie, azijn en ui. Breng op smaak met zout en peper en meng door de bonen. Verwarm de oven voor op 180oC. Bevochtig de tortilla’s met wat water en steek er 8 rondjes van circa 8 cm Ø uit (de restjes kun je gebruiken voor de homemade tacochips). Bestrijk ze dun met olie en druk ze in de holtes van de muffinvorm. Bak de tacobakjes in de oven goudbruin en laat ze helemaal afkoelen. Bestrijk de bodem met een beetje roomkaas en vul met de bonensalade. Garneer met plakjes radijs.