Tagliata - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliata

Tagliata

Tagliata product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gr biefstuk
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 25 ml balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gr rucola
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 100 gr (stukje) Parmezaanse kaas
  • 50 gr pijnboompitten
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, knoflook, (zee)zout en peper tot een dressing. Verhit een grillpan en rooster hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de dressing tot lauwwarm. Verdeel de rucola en tomatenreepjes over borden. Snijd de biefstukken in reepjes. Haal de reepjes vlees door de lauwwarme dressing en meng ze met de rucola. Schaaf de kaas in snippers en verdeel met de pijnboompitten over het vlees.
Variatie
Voeg eens een takje rozemarijn of enkele blaadjes salie toe aan de dressing.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
11 g
vet
41 g
Kcal
595