Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met avocadosaus en gerookte zalm

Tagliatelle met avocadosaus en gerookte zalm

Tagliatelle met avocadosaus en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 rijpe avocado’s, gehalveerd
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • handje basilicum, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram gerookte zalm, fijngesneden
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
Bereiden
Kook de tagliatelle. Maal het vruchtvlees van de avocado’s fijn in een keukenmachine en voeg de Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp toe. Maal tot een glad mengsel en voeg de olie toe. Breng op smaak met zout peper. Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht) en giet terug in de warme pan. Roer de avocadosaus door de tagliatelle. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het geheel romiger te maken. Voeg in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken door de warme pasta. Schep de gerookte zalm, bosui en citroenrasp erdoor. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, basilicum en Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
77 g
vet
40 g
Kcal
740