1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met kool, roomkaas en kruiden

Tagliatelle met kool, roomkaas en kruiden

Tagliatelle met kool, roomkaas en kruiden product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g groene tagliatelle
  • 500 g groene kool of spitskool, in lange slierten of repen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 250 g (magere) roomkaas
  • 2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)
Voorbereiden
Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar.
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit daarin de sjalotjes en knoflook. Schep de roomkaas, kruiden en citroenschil erdoor en laat de kaas iets smelten. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de tagliatelle en kool erdoor. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas en garneer met de tomaatjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 49 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie