Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg mosselen
  • 500 g koelverse tagliatelle
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)
  • 150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)
Voorbereiden
Controleer de mosselen en verwijder exemplaren die na een tik op het aanrecht niet sluiten. Kook ze met weinig water in circa 5 minuten totdat de schelpen open zijn. Giet ze af, laat iets afkoelen en haal ze uit de schelp.
Bereiden
Kook de tagliatelle beetgaar en giet deze af. Verhit de olijfolie in een wok of hapjes­pan. Fruit de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Schep de pesto en de gekookte mosselen erdoor. Voeg de tagliatelle toe, schep luchtig om samen met de tomaten en de mozzarella. Giet er eventueel nog een beetje olijfolie over. Serveer het gerecht in een diep bord.
Variatie
Neem in plaats van groene pesto eens rode pesto.De mozzarella kan worden vervangen door gorgonzola.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
68 g
vet
34 g
Kcal
705