1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg mosselen
  • 500 g koelverse tagliatelle
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)
  • 150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)
Voorbereiden
Controleer de mosselen en verwijder exemplaren die na een tik op het aanrecht niet sluiten. Kook ze met weinig water in circa 5 minuten totdat de schelpen open zijn. Giet ze af, laat iets afkoelen en haal ze uit de schelp.
Bereiden
Kook de tagliatelle beetgaar en giet deze af. Verhit de olijfolie in een wok of hapjes­pan. Fruit de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Schep de pesto en de gekookte mosselen erdoor. Voeg de tagliatelle toe, schep luchtig om samen met de tomaten en de mozzarella. Giet er eventueel nog een beetje olijfolie over. Serveer het gerecht in een diep bord.
Variatie
Neem in plaats van groene pesto eens rode pesto.De mozzarella kan worden vervangen door gorgonzola.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 705
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie