Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 100 gram walnoten licht geroosterd
  • bosje platte peterselie
  • 2 takje tijm alleen de blaadjes
  • 100 milliliter olijfolie
  • 450 gram verse tagliatelle
  • 50 gram parmezaanse kaas
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer 1 minuut om. Laat dit mengsel afkoelen.
Bereiden
Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta. Doe het sjalot-tomatenmengsel in een maatbeker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie, zout en versgemalen peper. Maal met een staafmixer tot een pesto. Kook de tagliatelle beetgaar. Serveer de pasta met de pesto en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
84 g
vet
67 g
Kcal
955