1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 100 gram walnoten licht geroosterd
  • bosje platte peterselie
  • 2 takje tijm alleen de blaadjes
  • 100 milliliter olijfolie
  • 450 gram verse tagliatelle
  • 50 gram parmezaanse kaas
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer 1 minuut om. Laat dit mengsel afkoelen.
Bereiden
Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta. Doe het sjalot-tomatenmengsel in een maatbeker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie, zout en versgemalen peper. Maal met een staafmixer tot een pesto. Kook de tagliatelle beetgaar. Serveer de pasta met de pesto en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 84 g
  • vet
  • 67 g
  • Kcal
  • 955
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie