1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met paprika, venkel en salami

Tagliatelle met paprika, venkel en salami

Tagliatelle met paprika, venkel en salami product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram salami, in reepjes
  • 2 venkelknollen, in blokjes of ringen
  • 1 groene, gele en rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 g)
  • 500 gram koelverse tagliatelle of 300 g gedroogd
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm of rozemarijn) of 1 theel. gedroogd
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de salamireepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan. Roerbak de venkel, paprika en knoflook 3-4 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en stoof zachtjes 10 minuten. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Voeg de salami, kruiden en peper en zout naar smaak bij de groentesaus. Serveer deze bij de tagliatelle.
Variatie
Liever geen paprika? Kies dan voor courgetteblokjes en kleine broccoliroosjes. In plaats van salami is rauwe ham of gerookte kip ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie