Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met rauwe ham, radicchio en gorgonzola

Tagliatelle met rauwe ham, radicchio en gorgonzola

Tagliatelle met rauwe ham, radicchio en gorgonzola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes of 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 250 gram rauwe ham, in reepjes
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 kropje radicchio, in reepjes
  • 150 gram gorgonzola, in stukjes
  • 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotjes circa 3 minuten. Meng de hamreepjes erdoor en bak ze 1-2 minuten mee. Kook de tagliatelle. Schep de radicchio door de sjalotjes met ham. Voeg de gorgonzola toe en laat de kaas smelten. Schep de tomaten en tagliatelle erdoor en verwarm circa 2 minuten. Besprenkel de pasta met de rest van de olie en maal er een beetje peper over.
Variatie
• Vervang radicchio door reepjes witlof of ijsbergsla. • Neem gehalveerde cherry-/ kerstomaatjes in plaats van gedroogde tomaten.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
87 g
vet
40 g
Kcal
870