Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram runderlappen, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 400 gram tagliatelle
  • 75 gram Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien, geraspt
  • 200 gram rucola
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten. Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt. Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door. Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe. Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand. Kook intussen de tagliatelle. Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, en breng op smaak met zout en peper. Serveer het stoofvlees met de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
64 g
koolhydraten
83 g
vet
32 g
Kcal
940