Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met tonijn en artisjok

Tagliatelle met tonijn en artisjok

Tagliatelle met tonijn en artisjok product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden
  • 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 blikje ansjovis, in stukjes
  • 125 ml zure room (Melkan)
  • 100 g belegen geraspte kaas
Voorbereiden
Kook de tagliatelle.
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep daar de tonijn, artisjokken en Italiaanse kruiden bij. Verwarm zonder te koken en voeg de olijven, kappertjes en ansjovis toe. Roer de zure room erdoor. Schep de tagliatelle met de saus in een ovenschaal. Strooi de kaas erover en zet de schaal even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
Variatie
Vervang de artisjokken door blokjes courgette die met de ui worden gebakken.Neem in plaats van belegen kaas plakjes mozzarella.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
74 g
vet
32 g
Kcal
710