1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met tonijn en artisjok

Tagliatelle met tonijn en artisjok

Tagliatelle met tonijn en artisjok product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden
  • 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 blikje ansjovis, in stukjes
  • 125 ml zure room (Melkan)
  • 100 g belegen geraspte kaas
Voorbereiden
Kook de tagliatelle.
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep daar de tonijn, artisjokken en Italiaanse kruiden bij. Verwarm zonder te koken en voeg de olijven, kappertjes en ansjovis toe. Roer de zure room erdoor. Schep de tagliatelle met de saus in een ovenschaal. Strooi de kaas erover en zet de schaal even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
Variatie
Vervang de artisjokken door blokjes courgette die met de ui worden gebakken.Neem in plaats van belegen kaas plakjes mozzarella.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 74 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie