Tagliatelle met tonijn en broccoli - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met tonijn en broccoli

Tagliatelle met tonijn en broccoli

Tagliatelle met tonijn en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 blikjes tonijn op water (ca. 400 g)
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • zout
  • 3 tomaten
  • 400 g tagliatelle
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 4 ansjovisfilets, in stukjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 50 ml citroensap
Voorbereiden
Laat de tonijn uitlekken en snijd deze in kleine stukjes. Kook de broccoli 4 minuten in water met zout (of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt). Giet af en spoel er koud water over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Kook de tagliatelle beetgaar.
Bereiden
Verhit de helft van de olijfolie. Fruit hierin de ui en schep de broccoli, tomaten, olijven, knoflook en ansjovisfilets erdoor. Roerbak 2 minuten en schep de afgegoten tagliatelle, tonijn en de rest van de olijfolie erdoor. Strooi de peterselie erover en besprenkel het gerecht met citroensap.

Voedingswaarde

eiwit
66 g
koolhydraten
76 g
vet
18 g
Kcal
735