1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjes
  • zout en versgemalen peper
  • 300 g tagliatelle
  • 1 bosje basilicum, in reepjes
Bereiden
Verwarm de olie en bak het spek en de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten op lage stand mee tot de saus gaat binden. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en schep samen met de basilicum door de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 480
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie