In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjes
  • zout en versgemalen peper
  • 300 g tagliatelle
  • 1 bosje basilicum, in reepjes
Bereiden
Verwarm de olie en bak het spek en de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten op lage stand mee tot de saus gaat binden. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en schep samen met de basilicum door de saus.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
56 g
vet
22 g
Kcal
480