Tagliatelle van rauwe courgette met knapperig spek en knoflookdressing - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle van rauwe courgette met knapperig spek en knoflookdressing

Tagliatelle van rauwe courgette met knapperig spek en knoflookdressing

Tagliatelle van rauwe courgette met knapperig spek en knoflookdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g gerookt spek, fijngesneden (blokjes of plakjes)
  • 2 grote courgettes
  • handje basilicumblaadjes
  • voor de dressing:
  • 2 teentjes knoflook, geraspt of geperst
  • mespunt scherpe mosterd
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • snuf gedroogde dragon
  • 3-4 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Laat het spek in een droge koekenpan langzaam uitbakken. Was en droog de courgettes en snijd ze in de lengte door. Schaaf met een kaasschaaf lange repen en snijd deze nog eens in de lengte door. Schep het uitgebakken spek erdoor.
Bereiden
Klop de knoflook, mosterd, azijn en dragon los en klop er de olijfolie bij tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de courgette en schep goed door. Garneer met de basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
6 g
vet
27 g
Kcal
300