Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tajine met kip, saffraan en peer

Tajine met kip, saffraan en peer

Tajine met kip, saffraan en peer product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 uien, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. verse koriander
  • 1 theel. gemberpoeder
  • mespunt saffraan
  • zout en versgemalen peper
  • 1 hele maïskip, in stukken
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 g amandelen
  • 300 ml kippenbouillon van tablet of pot
  • 2 stevige peren (conference)
Voorbereiden
Maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, specerijen, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afgedekt op een koele plek een uur marineren.
Bereiden
Wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen een eetlepel olie in een braadpan. Bak de kip om en om aan en neem hem uit de pan. Voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op lage stand circa 3 minuten. Leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Roer nog even door en laat afgedekt circa 20 minuten stoven. Schil ondertussen de peren en snijd ze in kwarten. Voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven.bereidingstijd is exclusief 1 uur marineren
Variatie
Gebruik in plaats van een hele kip kippenbouten.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
26 g
vet
39 g
Kcal
520