1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Tartaar met gebakken aardappels en bonensla product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram sugarsnaps
  • 250 gram diepvriestuinbonen
  • 1 bosje radijs, in plakjes of kwarten
  • 1 bosje (platte) peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 750 gram zoete aardappelblokjes
  • 1 kropsla
  • 4 tartaartjes
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels melk of zure room
  • sap van 1 citroen
Bereiden
Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie. Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.
Variatie
• Voeg aan de salade 2 fijngewreven ansjovisfilets toe. • Neem blokjes feta in plaats van Parmezaanse kaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie