1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaar met gebakken appel en ketjapsaus

Tartaar met gebakken appel en ketjapsaus

Tartaar met gebakken appel en ketjapsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g boter
  • 1 grote appel, geschild, in 4 dikke schijven
  • 4 tartaartjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetl. ketjap manisaluminiumfolie
Voorbereiden
Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelschijven aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie.
Bereiden
Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak het vlees 2 minuten per kant. Schep de tartaartjes uit de pan. Roer knoflook en ketjap door het bakvet. Serveer de warme appelschijven op de tartaartjes en giet de saus erover.
Variatie
Lekker met gebakken aardappels en tomatensalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie