1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaar met paddenstoelentapenaden en brie

Tartaar met paddenstoelentapenaden en brie

Tartaar met paddenstoelentapenaden en brie product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel arachide of olijfolie
  • 4 tartaartjes
  • 25 gram boter
  • 4 plakje brie
  • 2 sjalotjes of 1 ui gesnipperd
  • 1 teenjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Bereiden
Verhit voor de paddenstoelentapenade 1 eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze circa 1 minuut mee. Schep de champignons en tijm erdoor en bak nog circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de tapenade warm. Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van de olie met de boter en bak de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en verdeel er een dikke laag paddenstoelentapenade over. Leg de brie erop en laat deze onder de grill licht smelten. Lekker met gebakken krieltjes en (diepvries) tuin- of sperziebonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie