1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaar met vijgen-mosterdsaus

Tartaar met vijgen-mosterdsaus

Tartaar met vijgen-mosterdsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram kruimige aardappels, geschild
  • 10 centiliter warme melk (Melkan) nootmuskaat
  • 500 gram diepvriesdoperwten
  • 4 plakje katenspek
  • 4 tartaartjes
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 gedroogde vijgen, in stukjes
  • 15 centiliter vleesbouillon
  • 10 centiliter kookroom
  • maizena of allesbinder
  • keukengaren
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de aardappels, giet ze af en schud ze op. Maak er met warme melk, zout, peper en nootmuskaat een luchtige puree van. Houd deze warm in de oven. Kook de doperwten. Vouw katenspek om de zijkant van de tartaartjes en bind dit rondom vast met keukengaren. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter. Bak de tartaartjes aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de honing, mosterd, vijgen, bouillon en kookroom toe aan het bakvet. Breng aan de kook en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Serveer het vlees met de saus bij de aardappelpuree en doperwten.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie