1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat product foto
  • Ingredienten:

  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram parmezaanse kaas geraspt, of belegen kaas
  • 250 milliliter slagroom of kookroom
  • 300 gram tagliatelle
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes of 250 g trostomaten, ingekruist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tartaartjes
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 milliliter vleesbouillon
Bereiden
Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een frisgroene saus. Houd deze apart. Kook de tagliatelle. Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze circa 2 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in. Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is. Serveer de tartaartjes met de saus, tagliatelle en gepofte tomaatjes. Garneer met basilicum.aluminiumfolie
Variatie
Neem een biefstuk in plaats van een tartaartje. Of vervang het vlees door gebakken kabeljauwfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 755
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie