In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram parmezaanse kaas geraspt, of belegen kaas
  • 250 milliliter slagroom of kookroom
  • 300 gram tagliatelle
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes of 250 g trostomaten, ingekruist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tartaartjes
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 milliliter vleesbouillon
Bereiden
Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een frisgroene saus. Houd deze apart. Kook de tagliatelle. Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze circa 2 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in. Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is. Serveer de tartaartjes met de saus, tagliatelle en gepofte tomaatjes. Garneer met basilicum.aluminiumfolie
Variatie
Neem een biefstuk in plaats van een tartaartje. Of vervang het vlees door gebakken kabeljauwfilet.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
60 g
vet
41 g
Kcal
755