Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 1 pot rodekool met appel of 500 g diepvriesrodekool
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 2-3 eetl. bosvruchtenjam
  • 4 eetl. gehakte koriander
  • 4 tartaartjes
  • 25 g boter of 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 4 plakken zachte geitenkaas
  • 2 eetl. honing
  • kookring van ca. 10 cm Ø, ingevet of bakjes bekleed met vershoudfolie
Bereiden
Kook de aardappels met zout gaar. Verwarm de rodekool. Stamp de gare aardappels met de rodekool, sinaasappelsap en -rasp, jam, zout, peper en de helft van de koriander en houd warm. Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter, bak de tartaartjes hierin 2-3 minuten per kant en zet ze op een bakplaat. Verdeel de geitenkaas erover en bedruppel met de honing. Zet de tartaartjes onder de grill tot de kaas licht gesmolten is. Verdeel de stamppot in 4 porties in de kookring of vul 4 bakjes ermee en keer om op borden. Leg de tartaar erop en bestrooi met de rest van de koriander.
Variatie
Vervang de koriander door platte peterselie. Kies in plaats van geitenkaas voor kruidenroomkaas.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
60 g
vet
24 g
Kcal
550