Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepels paneermeel of fijn broodkruim
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 sjalotjes of 2 uien, in ringen
  • 1 prei in ringen
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 eieren
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 150 gram zachte geitenkaas in plakjes of verkruimeld
  • 2 eetlepels honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel. Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes, prei, tijm en knoflook 2-3 minuten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Verdeel het sjalotjesmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Leg de geitenkaas erop. Bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nog circa 15 minuten verder tot de taart goudbruin en gaar is. Serveer warm, besprenkeld met honing.lage taart- of springvorm van 26 cm Ø, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
35 g
vet
41 g
Kcal
580