1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace product foto
  • Ingredienten:

  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepels paneermeel of fijn broodkruim
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 sjalotjes of 2 uien, in ringen
  • 1 prei in ringen
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 eieren
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 150 gram zachte geitenkaas in plakjes of verkruimeld
  • 2 eetlepels honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel. Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes, prei, tijm en knoflook 2-3 minuten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Verdeel het sjalotjesmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Leg de geitenkaas erop. Bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nog circa 15 minuten verder tot de taart goudbruin en gaar is. Serveer warm, besprenkeld met honing.lage taart- of springvorm van 26 cm Ø, ingevet
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 35 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie