1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte mousse au chocolat

Tarte mousse au chocolat

Tarte mousse au chocolat product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 125 gram koude boter in stukjes
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 100 gram pure chocolade grof gehakt
  • 30 gram boter in stukjes
  • 2 eieren gesplitst
  • 1 eetlepels likeur of cognac, naar smaak
Voorbereiden
Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed hiermee de vormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem de bodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat een beetje afkoelen. Klop één voor één de eidooiers erdoor en voeg eventueel wat likeur toe. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de taartbodempjes en laat in de koelkast opstijven. Lekker met slagroom of crème fraîche, bestrooid met cacao.vershoudfolie 4 kleine lage taartvormpjes met losse bodem
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 815
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie