1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Tarte Tatin met abrikozen en vanille product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram abrikozen
  • 6 eetlepel sinaasappelsap
  • 4 eetlepel suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden of 1 zakje vanillesuiker
  • 4 plakje bladerdeeg ontdooid
  • 4 taartvormpjes of ovenvaste quichevormpjes ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje. Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop. Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes. Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om. Lekker met een bolletje kaneelof walnotenijs.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie