Tarte Tatin met peer en gezouten karamel - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram boter, in blokjes
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3 peren, geschild en in kwarten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 125 milliliter crème fraîche
  • taartvorm van 26 centimeter Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus. Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel). Serveer met een schep crème fraîche.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
64 g
vet
44 g
Kcal
680