1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 sinaasappels
  • 4 eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. sinaasappellikeur
  • versgemalen peper
  • 4 verse vijgen
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 4 taartvormpjes Ø 10 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten. Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, vanillesuiker, likeur en een vleugje peper. Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes. Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de vormpjes. Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in. Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie