1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte Tatin

Tarte Tatin

Tarte Tatin product foto
  • Ingredienten:

  • voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 2 eetl. witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier
  • voor de vulling:
  • 150 g suiker
  • 750 g stevige appels, geschild, in 8 parten
  • 1 eetl. cognac
  • 75 g boter
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • Lage taart- of vlaaivorm Ø 26 cm, dik ingevet
Voorbereiden
Kneed de ingrediënten voor het deeg met een koele hand. Wikkel het in plasticfolie en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de bodem van de bakvorm met de helft van de suiker. Leg de appelparten met de bolle kanten naar beneden op de suiker. Besprenkel de appel met cognac en strooi de rest van de suiker erover. Verdeel de boter in vlokjes over de appelparten. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap met een doorsnede van circa 30 cm. Bedek de appels met de deeglap en stop het deeg goed tussen de appels en de rand van de vorm. Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven. Zet de oven dan nog 15 minuten op 250°C zodat de suiker kan karameliseren. Steek de taart daarna van de zijkant los. Laat het gebak iets afkoelen. Leg een schaal omgekeerd op de vorm en keer beide. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Strooi de amandelen over de taart. Serveer er lichtgeklopte crème fraîche bij.
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 720
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie