Tarte tatin van bosvruchten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tatin van bosvruchten

Tarte tatin van bosvruchten

Tarte tatin van bosvruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 vanillestokje opengesneden, merg er uit
  • 40 gram boter
  • 250 gram gemengde versie bosvruchten
  • 4 plakje bladerdeeg ontdooid
  • 4 bolletje roomijs
  • 4 aardewerken bakvormpjes
Voorbereiden
Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
59 g
vet
23 g
Kcal
470