Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade

Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade

Ingrediënten

  • 500 gram PLUS snoeptomaatjes
  • 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 40 gram pijnboompitten
Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en ontdooi de plakken bladerdeeg. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Verhit een klontje boter met de suiker op laag vuur in een koekenpan en voeg na 1 minuut de snoeptomaatjes en de Italiaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en verdeel over de springvorm. Bedek de tomaten met de plakken bladerdeeg en prik gaatjes met een mes zodat het vocht kan ontsnappen. Bak de tarte tatin in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en keer de taart om.
  3. Spoel voor de salade de tuinerwten af onder de kraan. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de uiteindes van de stronken witlof en trek de bladeren los. Meng alles met de rucola, de tuinerwten, de pijnboompitten en de groene pesto.
  4. Snijd de tarte tatin in puntjes en serveer met de frisse salade.

Variatie

Lekker met een bol buffel mozzarella.