Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade

Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade

Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram PLUS snoeptomaatjes
  • 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 40 gram pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C en ontdooi de plakken bladerdeeg. Bekleed een springvorm met bakpapier.
Verhit een klontje boter met de suiker op laag vuur in een koekenpan en voeg na 1 minuut de snoeptomaatjes en de Italiaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en verdeel over de springvorm. Bedek de tomaten met de plakken bladerdeeg en prik gaatjes met een mes zodat het vocht kan ontsnappen. Bak de tarte tatin in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en keer de taart om.
Spoel voor de salade de tuinerwten af onder de kraan. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de uiteindes van de stronken witlof en trek de bladeren los. Meng alles met de rucola, de tuinerwten, de pijnboompitten en de groene pesto.
Snijd de tarte tatin in puntjes en serveer met de frisse salade.
Variatie
Lekker met een bol buffel mozzarella.