Tartelette met biet en zoete aardappel - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartelette met biet en zoete aardappel

Tartelette met biet en zoete aardappel

Tartelette met biet en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram zoete aardappel, geschild
  • 200 gram rauwe biet, geschild
  • 1 eetlepel bloem
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel maan- of sesamzaad
  • 1 ei, losgeklopt
  • bakplaat of lage ronde taartvorm, ingevet
Bereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg. Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei. Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.
Variatie
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze opnieuw uit tot een grote lap om de vorm makkelijker te kunnen bekleden. Gebruik eventueel gewone aardappels in plaats van zoete.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
51 g
vet
25 g
Kcal
470