1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartelettes met citroencrème en vers fruit

Tartelettes met citroencrème en vers fruit

Tartelettes met citroencrème en vers fruit product foto
  • Ingredienten:

  • rasp en sap van 1 schoongeboende citroen
  • 40 g suiker
  • 1 theel. maïzena vermengd met 1 theel. water
  • 1 eidooier
  • 20 g boter
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 20 g poedersuiker
  • 6 bladerdeeg taartbodempjes
  • fruit in verschillende kleuren
Voorbereiden
Verwarm al roerende citroensap en -rasp met de suiker tot de suiker is opgelost. Roer het maïzenapapje erdoor en klop van de warmtebron af de eidooier erdoorheen. Zet terug op de warmtebron en roer circa 5 minuten over de bodem tot de vla iets gaat binden. Roer de boter erdoor en laat de vla al roerende afkoelen.
Bereiden
Klop de slagroom met de poeder­suiker stevig en schep dit door de citroenvla. Vul de taartbodempjes met de crème en decoreer met mooie stukjes fruit.
Menugang
Nagerecht
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie