Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartelettes met citroencrème en vers fruit

Tartelettes met citroencrème en vers fruit

Tartelettes met citroencrème en vers fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • rasp en sap van 1 schoongeboende citroen
  • 40 g suiker
  • 1 theel. maïzena vermengd met 1 theel. water
  • 1 eidooier
  • 20 g boter
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 20 g poedersuiker
  • 6 bladerdeeg taartbodempjes
  • fruit in verschillende kleuren
Voorbereiden
Verwarm al roerende citroensap en -rasp met de suiker tot de suiker is opgelost. Roer het maïzenapapje erdoor en klop van de warmtebron af de eidooier erdoorheen. Zet terug op de warmtebron en roer circa 5 minuten over de bodem tot de vla iets gaat binden. Roer de boter erdoor en laat de vla al roerende afkoelen.
Bereiden
Klop de slagroom met de poeder­suiker stevig en schep dit door de citroenvla. Vul de taartbodempjes met de crème en decoreer met mooie stukjes fruit.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
30 g
vet
28 g
Kcal
385