1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse gember, geraspt (1cm)
  • 1/2 rode peper, gesnipperd
  • 300 g kipfilet, in dunne repen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 100 ml koud water
  • 2 eetl. maïzena
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie
Bereiden
Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren. Klop een beslagje van ei, bloem en water. Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag. Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.+ 1 uur marineren
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie