Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse gember, geraspt (1cm)
  • 1/2 rode peper, gesnipperd
  • 300 g kipfilet, in dunne repen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 100 ml koud water
  • 2 eetl. maïzena
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie
Bereiden
Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren. Klop een beslagje van ei, bloem en water. Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag. Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.+ 1 uur marineren

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
29 g
vet
16 g
Kcal
345