Terrine van kip met citruschutney - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Terrine van kip met citruschutney

Terrine van kip met citruschutney

Terrine van kip met citruschutney product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 ml kippenbouillon van 1,5 tablet
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 6 kippenbouten, ca. 1 kg
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en versgemalen peper.
  • voor de chutney:
  • 1 eetl. olie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 gemberwortel, geschild en geraspt (1cm)
  • 20 g rozijnen, geweld en fijngehakt
  • mespunt korianderpoeder
  • 1/2 pot sinaasappelmarmelade
  • terrine of patévorm van 1,5 liter
Voorbereiden
Breng de bouillon met de kruiden, knoflook en de kippenbouten zachtjes aan de kook. Laat op lage stand circa 40 minuten garen. Neem het vlees uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon en houd warm. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water en los het op in de hete bouillon. Pluk het vlees van de botjes en schep het door de bouillon. Breng op smaak met citroensap en eventueel zout en peper. Laat al roerende iets afkoelen.
Bereiden
Spoel de terrine of patévorm om met koud water en giet de bouillon met vlees erin. Laat eerst buiten de koelkast afkoelen en daarna afgedekt in de koelkast een dag of nacht opstijven. Verwarm voor de chutney de olie en fruit de sjalotjes met de gember, rozijnen en koriander op lage stand zacht en lichtbruin. Roer de marmelade erdoor en laat op lage stand even trekken. Laat afkoelen. Zet de terrinevorm kort in een bak met een laagje heet water en stort de terrine daarna op een schaal. Snijd met een heel scherp mes in plakken en serveer op een bordje met de chutney.+ minimaal 6 uur opstijven

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
44 g
vet
17 g
Kcal
440