Thais kippannetje - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thais kippannetje

Thais kippannetje

Thais kippannetje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. blanke amandelen of ongezouten cashew­noten
  • 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. kerriepoeder of currypasta
  • 400 g kipfilet, in repen
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 200 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen
  • 100 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 1 eetl. maïzena of allesbinder
  • 200 g (verse) ananas, in blokjes
  • 150 g witte druiven zonder pit, gehalveerd
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Rooster de noten in 1 eetlepel hete olie goudbruin en schep ze uit de pan.
Bereiden
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep de kerriepoeder en kipfilet erbij en roerbak 4 minuten. Voeg de rode peper, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Bind eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena. Schep de ananas en druiven erbij en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht bestrooid met koriander en de noten.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
14 g
vet
17 g
Kcal
315