De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise bouillon met kip

Thaise bouillon met kip

Thaise bouillon met kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 eetl. Thaise (rode) currypasta
  • 1 l kippenbouillon van 1 pot met kippenvlees
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 ml kokosmelk
  • vers sap van een limoen
  • 2 eetl. basilicum of koriander, gehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de uiringen circa 5 minuten op lage stand. Fruit champignons en  currypasta 1 minuut mee. Voeg de bouillon, het bouillontablet en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Proef op zout en pikant en voeg naar smaak limoensap toe tot de soep fris genoeg maar niet te zuur is. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
4 g
vet
11 g
Kcal
150