1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise bouillon met kip

Thaise bouillon met kip

Thaise bouillon met kip product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 eetl. Thaise (rode) currypasta
  • 1 l kippenbouillon van 1 pot met kippenvlees
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 ml kokosmelk
  • vers sap van een limoen
  • 2 eetl. basilicum of koriander, gehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de uiringen circa 5 minuten op lage stand. Fruit champignons en  currypasta 1 minuut mee. Voeg de bouillon, het bouillontablet en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Proef op zout en pikant en voeg naar smaak limoensap toe tot de soep fris genoeg maar niet te zuur is. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met basilicum.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 150
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie