Thaise kippensoep met kokos en koriander - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise kippensoep met kokos en koriander

Thaise kippensoep met kokos en koriander

Thaise kippensoep met kokos en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 4 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en in reepjes
  • 1 gemberwortel, geschild en in plakjes (2 cm)
  • 1 theel. citroengras (sereh)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 kippenbouillonblokjes
  • 300 g kipfilet, in dunne repen
  • rasp van een halve limoen
  • 4 eetl. limoensap
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • bosje koriander, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in circa 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.
Variatie
• De Thaise vissaus kunt u ook weglaten, of eventueel vervangen door een reepje ansjovis.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
4 g
vet
21 g
Kcal
355