Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen met sojadip

Thaise mosselen met sojadip

Thaise mosselen met sojadip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kg mosselen
  • 1 limoen of citroen
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, gehakt
  • 3 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
  • 3 lenteuitjes/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • voor de sojadip:
  • 2 eetl. wokolie
  • 5 eetl. mosselkookvocht
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
Voorbereiden
Verwijder kapotte mosselen of openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Doe de mosselen in een grote pan. Boen de limoen of citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht.
Bereiden
Voeg bij de mosselen limoen- of citroen­rasp en -sap, sjalotjes, rode pepers, Thaise vissaus, bosui en koriander. Dek de pan af met een deksel en kook, onder af en toe omschudden, de mosselen circa 5 minuten op een hoge stand tot de schelpen open zijn. Meng de ingrediënten voor de dip. Serveer deze dipsaus bij de mosselen.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
23 g
vet
20 g
Kcal
345