1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen met sojadip

Thaise mosselen met sojadip

Thaise mosselen met sojadip product foto
  • Ingredienten:

  • 2 kg mosselen
  • 1 limoen of citroen
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, gehakt
  • 3 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
  • 3 lenteuitjes/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • voor de sojadip:
  • 2 eetl. wokolie
  • 5 eetl. mosselkookvocht
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
Voorbereiden
Verwijder kapotte mosselen of openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Doe de mosselen in een grote pan. Boen de limoen of citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht.
Bereiden
Voeg bij de mosselen limoen- of citroen­rasp en -sap, sjalotjes, rode pepers, Thaise vissaus, bosui en koriander. Dek de pan af met een deksel en kook, onder af en toe omschudden, de mosselen circa 5 minuten op een hoge stand tot de schelpen open zijn. Meng de ingrediënten voor de dip. Serveer deze dipsaus bij de mosselen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie