Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise mosselen uit de wok

Thaise mosselen uit de wok

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 4 bosuitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper Plantaardige olie
  • 80 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 200 gram taugé
  • 1 bos verse koriander
  • 2 limoenen
Thaise mosselen uit de wok product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water.
  2. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg
  3. Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn.
  4. Snijd de chilipeper fijn; als je van pit houdt, laat dan de zaadjes erin zitten.
  5. Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur een beetje plantaardige olie.
  6. Voeg alle ingrediënten die je zojuist hebt gesneden toe aan de pan en laat ongeveer 5 minuutjes bakken (let op dat het niet verbrand!).
  7. Voeg de kokosmelk en vissaus toe, roer goed door en voeg dan de mosselen toe.
  8. Zet een deksel op de pan (als je die niet hebt, werkt een groot bord die de wok afsluit ook).
  9. Stoom de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar.
  10. Voeg 2 minuten voor het einde de taugé toe en schud de pan goed om.
  11. Check na 2 minuten of de mosselen allemaal geopend zijn; gooi de mosselen die niet geopend zijn weg.
  12. Snijd de koriander fijn.
  13. Serveer de mosselen uit de wok of in een schaal met de fijngehakte koriander en knijp het sap uit de limoenen erover uit.