Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise Noedelsoep

Thaise Noedelsoep

Thaise Noedelsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,5 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • scheutje oestersaus
  • 50 ml citroensap
  • 1 eetl. Thaise rode currypasta
  • 100 g noedels
  • 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
  • 200 g shiitake, in reepjes
  • 200 g cocktailgarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 100 g spitskool, in reepjes
  • 2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 75 g taugé
  • koriander om te garneren
Voorbereiden
Verwarm de kippenbouillon. Voeg de oestersaus, het citroensap en de currypasta toe. Kook dit 1 minuut. Kook in dit vocht de noedels gaar en haal ze weer uit de soep. Laat ze uitlekken op een bordje.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de knoflook lichtbruin samen met de shiitakes en de garnalen. Voeg de noedels toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg ondertussen aan de kokende bouillon de spitskool en de bosui toe en laat dit in een paar minuten gaar worden. Giet de kokosmelk erbij en breng dit opnieuw aan de kook. Verdeel het noedelmengsel over soepkommen, strooi hier de taugé over en giet de hete bouillon erop. Garneer met koriander.
Variatie
Vervang de shiitake door oesterzwammen.Neem in plaats van spitskool reepjes paksoi.Vervang de Thaise rode currypasta door kerriepoeder.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
30 g
vet
19 g
Kcal
335