1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise rijstschotel met garnalen

Thaise rijstschotel met garnalen

Thaise rijstschotel met garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g pandanrijst
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eieren
  • 5 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen
  • 1 gemberwortel, geschild en geraspt mespunt kerriepoeder (1cm)
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g Hollandse garnalen (Vismarine)
  • 2 eetl gehakte verse koriander
Bereiden
Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, kerriepoeder, doperwten en gekookte rijst erdoor en roerbak 3-4 minuten. Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.
Variatie
• Vervang doperwten door peultjes, in repen.• Neem in plaats van garnalen surimi of reepjes ham.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie