Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise rosbiefsalade met eiermimosa

Thaise rosbiefsalade met eiermimosa

Thaise rosbiefsalade met eiermimosa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g rucola
  • 1 limoen of citroen
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 200 g peultjes, afgehaald
  • 200 g rosbief, in plakken (vleeswaren)
  • 2 lenteuitjes/bosuitjes, in smalle ringen
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en gehakt
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 eetl. kokosmelk (pakje of blikje)
  • 2 theel. Thaise vissaus (nam pla) of chilisaus
  • (zee)zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Snijd de rucola eventueel iets kleiner en verdeel de sla over 4 borden. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan lichtbruin. Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verdeel de rosbiefplakken met de peultjes en de helft van de bosui over de rucola. Meng de ingrediënten voor de dressing met limoenrasp en -sap. Giet deze over de salade en strooi er gehakt ei, sesamzaad en de rest van de bosui over.Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
- Vervang de peultjes door groene asperges of haricots verts.- Neem in plaats van sesamolie 1 eetlepel ketjap manis.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
7 g
vet
24 g
Kcal
310