Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise vis ‘en papillotte’

Thaise vis ‘en papillotte’

Thaise vis ‘en papillotte’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g tilapiafilet of koolvisfilet (Vismarine), in 4 stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 1 verse gember (4cm)
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 g taugé
  • 2 teentjes knoflook gepeld, in plakjes
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 limoenen gehalveerd
  • 2 eetl. sesamolie
  • (Japanse) sojasaus
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander gehakt
  • bakpapier
  • keukentouw of binddraad
  • braadslede of ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Schil de gember, snijd hem in dunne plakjes en daarna de plakjes in reepjes.
Bereiden
Leg 4 vellen bakpapier naast elkaar. Leg op elk vel een kwart van de champignons en taugé. Leg op dit bergje een stuk visfilet. Bestrooi de visfilets met de knoflook, de pepertjes en de gember. Knijp hierboven een halve limoen uit, besprenkel met sesamolie en met sojasaus.Vouw het bakpapier al wat samen en voeg per pakketje 6 eetlepels kokosmelk toe, de overige limoenpartjes en eventueel wat koriander. Bind het daarna dicht met keukentouw. Leg de pakketjes in de braadslede en zet ze 25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze nog enkele minuten staan.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
8 g
vet
12 g
Kcal
270