1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise wrap

Thaise wrap

Thaise wrap product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g broccoli, in miniroosjes
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lenteui/bosui, gehakt
  • 1 bolletje gember, gehakt
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. sherry
  • 4 tortilla's ∆ 25 cm
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • blaadjes koriander of basilicum
  • 4 prikkers
Bereiden
Kook de broccoliroosjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Verhit de olijfolie, fruit hierin de knoflook en bosui en schep de broccoli, gember, sojasaus, sherry en sesam erdoor. Verwarm de tortilla's even in een hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt. Schep de zalm door de vulling. Leg de vulling in het midden van elke tortilla en vouw de onderrand, zijranden en bovenrand naar binnen zodat er een vierkant pakketje ontstaat. Draai dit om en steek het vast met een prikker waaraan blaadjes koriander of basilicum geregen zijn.voor 4 stuks
Variatie
• Vervang gember op siroop door 3 cm geraspte gemberwortel en de zalm door garnalen.• Bestrijk de pakketjes eens met een beetje olie en zet ze even onder een hete ovengrill. Zet daarna de prikker erin.
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie