Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise wrap

Thaise wrap

Thaise wrap product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g broccoli, in miniroosjes
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lenteui/bosui, gehakt
  • 1 bolletje gember, gehakt
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. sherry
  • 4 tortilla's ∆ 25 cm
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • blaadjes koriander of basilicum
  • 4 prikkers
Bereiden
Kook de broccoliroosjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Verhit de olijfolie, fruit hierin de knoflook en bosui en schep de broccoli, gember, sojasaus, sherry en sesam erdoor. Verwarm de tortilla's even in een hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt. Schep de zalm door de vulling. Leg de vulling in het midden van elke tortilla en vouw de onderrand, zijranden en bovenrand naar binnen zodat er een vierkant pakketje ontstaat. Draai dit om en steek het vast met een prikker waaraan blaadjes koriander of basilicum geregen zijn.voor 4 stuks
Variatie
• Vervang gember op siroop door 3 cm geraspte gemberwortel en de zalm door garnalen.• Bestrijk de pakketjes eens met een beetje olie en zet ze even onder een hete ovengrill. Zet daarna de prikker erin.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
40 g
vet
16 g
Kcal
360