Thaise zalmburger met sesammayonaise - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise zalmburger met sesammayonaise

Thaise zalmburger met sesammayonaise

Thaise zalmburger met sesammayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram zalmfilet zonder huid, in stukken
  • 1 centimeter verse gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus of sojasaus
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 sesambolletjes, gehalveerd
  • 200 gram taugé
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
Bereiden
Maal de zalm in een keukenmachine met de gember, knoflook, limoenrasp, vissaus en rode peper. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Meng het paneermeel met zout en peper en rol de burgers er voorzichtig door. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 6 minuten goudbruin. Meng intussen de mayonaise met de sesamolie en limoensap. Beleg de bolletjes met de taugé, komkommer, zalmburgers, bosui en sesammayonaise.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
37 g
vet
35 g
Kcal
590